Volvo satsar för framtiden i Södertörn

| 2 minuters läsning
Vi satsar framåt och bygger en helt ny och toppmodern fullserviceanläggning i expansiva Södertörnsområdet. Den planerade inflyttningen är vintern 2023.

Anläggningen kommer att ligga perfekt placerad vid Södertörnsleden som förbinder Vårby vid E4/E20 västerut med Jordbro österut vid väg 73. Längs väg 73 beräknas trafiken öka kraftigt tack vare nya Norviks hamn i Nynäshamn. Den kommande fullserviceanläggningen kommer att kunna ge den bästa servicen för alla kunders lastbilar och bussar i södra Stockholmsområdet. 

– Vi vill finnas där våra kunder är och möta deras behov. Vi är mycket glada över att kunna genomföra den här satsningen i Stockholm och skapa en förstklassig serviceanläggning för både lastbilar och bussar som ska stå rustad för många år framåt. Här kommer vi att kunna ge full service till alla, oavsett om fordonen drivs på flytande gas, el eller har konventionella drivlinor, säger Stefan Strand, VD Volvo Lastvagnar Sverige och Volvo Truck Center. 

Stefan Strand, VD Volvo Lastvagnar Sverige och Volvo Truck Center.

Anläggningen kommer att byggas på grannfastigheten intill vår nuvarande verkstad i Jordbro industriområde. Vi har vuxit ur vår nuvarande anläggning, som kommer att stängas i samband med öppnandet av vår nya. Det blir en betydligt större anläggning på närmare 6 300 kvadratmeter, med 14,5 skepp där vi bygger upp en fullserviceverkstad för lastbilar, bussar, trailers och släpvagnar. Där kommer även att finnas däck- och skadeverkstad, tvätthall, försäljning av lastbilar och reservdelar, ett regionalt leveranscenter med en premium leveranshall samt en extern bilbesiktning för tunga fordon.

Anläggningen kommer att kunna ge fullservice till hela Volvo Lastvagnars lastbils- och bussmodellprogram oavsett om de går på diesel, flytande gas LBG/LNG, komprimerad gas CNG, eller om de är eldrivna. Vi ser också fram emot att kunna välkomna alla kunder och gäster till en restaurang i byggnaden.

Det innebär samtidigt att vi är på väg att stänga vår anläggning i Huddinge. Våra medarbetare har redan eller kommer att flytta till andra anläggningar innan vi officiellt stänger sista juni då denna trotjänare har gjort sitt. Vi har tills vidare flyttat vårt nuvarande leveranscenter till Kungens Kurva. Där vill vi fortsätta ge alla kunder en leveransservice på premiumnivå. Där arbetar vi tillsammans för att säkra att våra kunder får den allra bästa upplevelsen när det är dags att hämta ut en ny lastbil.

För att komma närmare alla busskunder flyttar vi nu ut vår service för att kunna serva buss i alla våra anläggningar. Från att tidigare ha koncentrerat bussverksamheten till Huddinge breddar vi nu verksamheten till hela regionen: Kungens Kurva, Södertälje, Sollentuna, Enköping och Norrtälje.