Försäljningschef Väst

Drivs du av att hjälpa kunder att bli mer framgångsrika? Gillar du att utveckla människor, driva förändring och nå resultat? Då kan du vara den vi söker!

Vi erbjuder dig ett intressant och stimulerande arbete i ett företag som aktivt arbetar med att utveckla våra medarbetare och vår verksamhet. Hos oss är trivselfaktorn hög, vi har kunniga och engagerade medarbetare samt världsledande produkter och tjänster. Som Försäljningschef har du ett omväxlande arbete med både frihet och ansvar, och för rätt person finns goda utvecklingsmöjligheter.

Tillsammans med oss kommer du att befästa Volvo Truck Centers position i Sveriges som branschens ledande leverantör och samarbetspartner.

Vi söker dig som vill leda och utveckla vår affär i Region väst. Det innebär att marknadsföra och aktivt arbeta med försäljning av nya och begagnade fordon samt tillhörande tjänster. Som försäljningschef blir du ansvarig för att coacha och utveckla ditt team på 11 personer. Du kommer att skapa förutsättningar för ett effektivt försäljningsarbete som gör att Volvo säkerställer sin ledande position i regionen. Du har ansvar för marknadsandelsutveckling, kundnöjdhet och lönsamhet. Det gäller för ditt team att aktivt vårda relationen med existerande och nya kunder, förstå behov och att erbjuda en anpassad lösning med bilar, tjänster och servicemarknad.

Du sitter med i vår regionledning och är delaktig i att utveckla och förverkliga regionens och företagets affärsidé och målbild. Dessutom driver du tillsammans med säljcheferna i andra regioner utvecklingen av vår totala affär för Volvo Truck Center Sverige.

Du har daglig kontakt med kunder och medarbetare och därför gäller det att snabbt kunna agera och komma med lösningar. Du är affärsorienterad, resultatinriktad och intresserad av verksamhetsutveckling.  Branschvana är meriterande och att du har ett genuint intresse för människor, service och sälj.

Vi söker dig som har:

  • God kunskap om bransch, marknad och kunder samt ett stort fokus på affären och förmåga att fatta beslut.
  • Bred erfarenhet av ledarskap och som gillar att aktivt arbeta med varje medarbetare för att stötta, coacha och driva affärerna framåt och nå resultat.
  • Förmåga att skapa långsiktiga relationer och har en stor social kompetens.
  • Kunskap om teknik, lastbilar och tjänster
  • Förmåga att arbeta självständigt och driva förändring i samarbete med andra.
  • Personlig integritet och trovärdighet
  • Goda kunskaper i koncernspråket engelska
  • Goda kunskaper i Officepaketet.


Inom Volvo Truck Center Sweden AB arbetar vi aktivt med att öka mångfalden. Vi strävar vi efter att ha en bra mix av personligheter, kvinnor och män i olika åldrar och med olika bakgrunder.

 

Ytterligare upplysningar lämnas av

Regionchef Henrik Wickman, 031-588 010

HR Business Partner Jenny Åsevi, 031-588 143

Fackligt ombud för Ledarna är Niklas Johannesson, 031-588 165

 

Välkommen med din ansökan via e-post: rekrytering.vtrcs@volvo.com senast den 6 augusti. Ange ”Försäljningschef Väst” i rubriken